Sök
Nyheter
ENGLUND: Ett bottenlag – de måste ha in spets

Det har blivit dags att ta en titt på hur Tingsryds lagbygge ser ut inför kommande säsong. Laget lyckades undvika den negativa kvalserien med en hårsmån i våras.

Med samma poäng som Almtuna men med två måls bättre målskillnad undvek de alltså ett ovisst kval den senaste säsongen. Men hur ser det ut inför hösten? Har man förstärkt tillräckligt för att undvika samma nervpärs igen?

Målvakter:

Arvid Söderblom (Ny)

Tingsryd har på senare år skickat målvakter till SHL på löpande band. Johannes Jönsson lämnade för SHL-spel i KHK inför säsongen 16/17. Inför förra säsongen gick Niklas Rubin till Luleå och inför den här säsongen lämnade Tex Williamsson för spel i det nyblivna SHL-laget Oskarshamn. Kanske är det just historiken som talar för att det blir succé för 19-årige Arvid Söderblom som hämtas från Frölundas organisation.

Vem blir hans kollega?

Backar:

Ludvig Claesson (Ny)
William Fransson (Ny)
Elias Gunnarsson
Robin Olsson
Rasmus Sörgardt (Kom innan fönstret stängde förra säsongen)

Den officiella backsidan i Tingsryd är klen. Mycket klen till och med. Av fem kontrakterade backar är det skralt med seniorrutin överlag och egentligen bara Claesson och Olsson som visat upp sig på allsvensk nivå tidigare. 

Om man vill undvika bottenstriden nästa år behöver man få in två riktigt bra allsvenska backar, gärna tre. Jag tror inte plånboken är tillräckligt tjock för att värva de flashigaste namnen med en fin statistikrad i bagaget. Med det sagt tror jag klubben hoppas kunna göra något liknande fynd som när man mitt under förra säsongen hämtade Max Lindroth från Hanhals i Hockeyettan. Succén lät inte vänta på sig för Lindroth som spelade till sig ett SHL-kontrakt med det Linköping han kommer representera i vinter.

Forwards:

Anton Blomberg (Ny)
Robin Carlsson (Ny)
Jakob Heljemo (Ny)
Oscar Holst
Joseph Jonsson (Ny)
Hampus Melén
Gustav Olhaver
Felix Olsson (Ny)
Filip Owesson
Anton Svensson (Ny)

Med tanke på vilka forwards som lämnat (Ahl, Novak, Öhrn, Tallberg) och vilka spelare man hittills värvat säger min känsla att det bästa inte är presenterat än. Det finns några intressanta spelare i truppen som har gjort det bra i Hockeyettan (Carlsson, Olsson och Svensson) och som jag ser fram emot att bekanta mig mer med under säsongen. Man ska dock komma ihåg att dessa spelare inte ersätter de flyktade spelarna, åtminstone inte på förhand.

Jag tror Tingsrydsborna håller en och annan tumme för att förra årets interna poängvinnare Daniel Ljunggren kritar på för en ny säsong.

Med tanke på hur truppen ser ut i dagsläget kan jag inte annat göra än att placera Tingsryd i tabellens bottenskikt. För att klättra och på papperet kunna vara med och utmana om en åtråvärd topp 8-placering måste de saknade pusselbitarna vara ren spets.

I dagsläget har Tingsryd 16 kontrakterade spelare och hela nio av dessa är alltså nyförvärv. När dessutom huvudtränaren är ny vilar ett tungt ansvar på den rutinerade kvartetten Robin Olsson, Oscar Holst, Filip Owesson samt den assisterande tränaren Larry Pilut att få alla att dra åt samma håll.

ENGLUNDS ALLSVENSKA GENOMGÅNG

AIK – från seriesegrare till frågetecken

Bik Karlskoga – en trupp för en topp fem-plats

Vita Hästen – en tupp för mycket i hästgården? 

Björklöven – en begränsad Per Kenttä

Karlskrona – flippmackskungen är nyckeln till framgång

Kristianstad – kan bli årets svar på fjolårets Västerås

Almtuna – är det bitterhet jag ser?

Modo – har stått och stampat länge nog nu

* Mora – kommer inte att studsa tillbaka till SHL direkt

* Södertälje – Spännande nyförvärv skänker hopp

* Timrå – Tillbaka från SHL – ser ut som ett mittenlag

Den här artikeln handlar om: